Modellanpassade elsatser

Med ett samarbete med Westfalia Sverige så lägger vi fram vikten av att använda modell anpassade elsatser som gifter in sig i bilens elektronik.I vissa bilar som tex Audi krävs en viss uppdatering av mjukvara,vi har denna utrustning o löser uppdateringen i de flesta fall.

Vissa lågpris firmor försöker att lägga sig på den absoluta minimigrensen för ett montage,och lockar kunder med att sälja canbus anpassade elsatser som kostar ynka 100lappar medans en Canbus elsats skall kopplas på Canbus direkt och kostar runt 2500kr-3500kr och de kan då automatiskt få ner priserna betydlig men med komplikationer.(Läs om Canbus längre ner i texten) Detta ger ofta komplikationer som fel indikationer i bilens dator. Det kanske ej sker precis när du börjat använda bilen. Men om du tex får problem med din motor.Du behöver in på verkstan för att felsöka i bilens dator.Då kan din verkstad få upp flertalen felindikationer som tex för lysets styrdon eller dyligt.De kan ej radera dessa fel minnen utan börja felsöka i ditt elsystem.Efter några timmars felsökning finner dem en universal elsats o meddelar då kunden om detta.De vill då för att kunna radera felminnena demontera den universala elsatsen o ersätta den med en modellanpassad elsats o i detta fall deras egna orginal vilket blir en dyr resa.

Canbus anpassad elsats är en elsats som marknadsförs o förvillar för att kunden ska tro sig fåt rätt elsats.
Den kopplas ej på Canbus o rekommenderas EJ att monteras i bilar nyare än 2002.De kallas även bypass elsats.

Däremot skall man använda en så kallad CANBUS elsats som kopplas direkt på bilens Canbus system. Elsatsen är intelligent o gifter sig in i bilens elektronik. Den läser av händelserna i bilen som tex blinkers,lyse,bromslyse och förvandlar sedan signalerna i sin medföljande stryrenhet o sänder dem till släpvagnen.

I flertalet elsatser av dessa så känner även bilens Canbus av att en släpvagn är tillkopplad o kopplar då ut bilens backsensorer (PDC) När bilens släp kopplas av så återställs bilens PDC till sitt vanliga.